Incepand de astazi este disponibila o noua functie extrem de utila celor care transmit informatii sensibile sau confidentiale folosind SMS Gateway si anume posibilitatea de a cripta informatii ca numarul de mobil al destinatarului, parola si continutul mesajului la trimitere pentru ca in cazul in care conexiunea si datele consxiunii sunt interceptate inainte de a ajunge pe serverul SMSLink.ro sa nu poata fi utilizate.

Aceste informatii vor fi criptate cu o cheie secreta si cu unul dina lgoritmii alesi inainte de a efectua apelarea SMS Gateway. Informatiile criptate vor fi decriptate in momentul in care au fost receptionate de SMS Gateway si vor fi transmise catre destinatar.

Criptarea se poate face folosind un numar foarte mare de algoritmi de criptare, la alegerea dumneavoastra, prin selectare optiunii disponibile in contul dumneavoastra, la sectiunea Configurare serviciu. Algoritmii dispobibili sunt: 3DES, ARCFOUR_IV, ARCFOUR, BLOWFISH, CAST_128, CAST_256, CRYPT, DES, ENIGMA, GOST, IDEA, LOKI97, MARS, PANAMA, RIJNDAEL_128, RIJNDAEL_192, RIJNDAEL_256, RC2, RC6, SAFER64, SAFER128, SAFERPLUS, SERPENT, SKIPJACK, THREEWAY, TRIPLEDES, WAKE, XTEA.

Cheia secreta este compusa din valoarea hash-ului parolei text in format SHA 512, trunchiat la lungimea maxima a cheii acceptate de algoritmul ales. Practic un intermediar care ar putea receptiona datele tranzactiei nu poate decripta mesajul fara a cunoaste parola text si algoritmul ales.

Pentru implementarea acestei metode trebuie doar sa setati in contul dumneavoastra pentru un Connection ID optiunea ca informatiile vor fi transmise criptat si sa alegeti algoritmul pe care intentionati sa il utilizati. Mai departe pentru a simplifica implementarea va punem la dispozitie acest exemplu PHP (download) pentru conectarea la SMS Gateway in mod criptat.

Pentru a utiliza aceasta noua functie este necesar sa aveti instalata biblioteca libcrypt > 2.4.x iar daca folositi PHP este important sa aveti minim PHP 5.1.2 si modulul MCRYPT.

In continuare va puteti conecta mai simplu la SMS Gateway in mod text, fara a cripta continutul mesajului deoarece metoda transmisiei criptate este optionala si se activeaza manual de catre dumneavoastra.

Pentru informatii suplimentare sau asistenta in implementare ne puteti contacta 24/7 la office@smslink.ro sau telefon 0723 178 275.

Tags: , , , , , , , , ,

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea