De astazi se pot transmite SMS-uri mai lungi de 160 de caractere (dimensiunea standard a unui SMS, conform standardului GSM), ca mai multe mesaje concatenate folosind serviciile Mail2SMS si SMS Gateway (in curs de implementare si pentru serviciile SMS Marketing si 2-Way Messaging). Astfel un SMS care are o lungime mai mare de 160 de caractere, va fi trimis ca un singur SMS catre destinatar si va fi calculat ca mai multe SMS-uri separate de lungime 152 de caractere, dupa urmatorul algoritm:

Consideram urmatoarele variabile:
L = Lungimea SMS-ului transmis
N = Numar SMS-uri considerate din creditul dumneavoastra

N = L / 152

Astfel un SMS care are o lungime de 320 de caractere va fi considerat ca fiind 3 SMS-uri (parti) (3 = 320 / 152), prima parte din SMS avand 152 caractere, a doua avand 152 de caractere iar a treia parte avand 16 caractere.

De ce un SMS simplu are 160 de caractere iar o parte de SMS concatenat are doar 152 de caractere?

O parte dintr-un SMS concatenat are 152 de caractere, fata de dimensiunea standard a unui SMS simplu (160 de caractere) deoarece diferenta de 8 caractere este folosita de telefonul mobil si de sistemul de transmisie de SMS-uri pentru caractere de control necesare pentru concatenarea SMS-urilor necesare la trimitere cat si la receptionarea de telefonul mobil.

SMS-urile mai lungi de 160 de caractere, concatenate, sunt compatibile cu toate telefoanele?

Da, 95% din telefoanele mobile de pe piata stiu sa afiseze corect, ca un singur SMS mai lung de 160 de caractere, SMS-urile concatenate. Restul de 5% vor afisa SMS-urile mai lungi de 160 de caractere, ca mai multe SMS-uri separate, in dimensiune de 152 de caractere.

In continuare, SMS-urile simple vor avea 160 de caractere?

Da, SMS-urile normale vor avea aceasi dimensiune maxima de 160 de caractere, limita standardului GSM. Algoritmul de mai sus se aplica doar SMS-urilor mai lungi de 160 de caractere care se doresc a fi trimise concatenate, dumneavoastra avand optiunea de a alege sa le trimiteti in limita a 160 de caractere, concatenate (in parti de 152 de caractere) sau neconcatenate (in parti de 160 de caractere).

In ce servicii este disponibila aceasta optiune?

Deocamdata aceasta optiune este disponibila doar in serviciile Mail2SMS si SMS Gateway, insa urmeaza sa fie implementata, in curand, si in serviciile SMS Marketing si 2-Way Messaging.

Cum activez / beneficiez de aceasta optiune?

Pentru Mail2SMS, accesati contul dumneavoastra iar apoi la sectiunea Mail2SMS > Configurare serviciu alegeti optiunea “Doresc ca SMS-urile mai mari de 160 de caractere, se se trimita ca mai multe mesaje concatenate.” din paragraful Notificari si alte setari (partea de jos a paginii).

Pentru SMS Gateway, accesati contul dumneavoastra iar apoi la sectiunea SMS Gateway > Configurare serviciu alegeti optiunea “Doresc ca SMS-urile mai mari de 160 de caractere, se se trimita ca mai multe mesaje concatenate.” din paragraful Setari generale (partea de jos a paginii).

, , , , , , , , , ,

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea