De astazi se pot transmite SMS-uri mai lungi de 160 de caractere (dimensiunea standard a unui SMS, conform standardului GSM), ca mai multe SMS-uri concatenate folosind serviciile SMS Gateway. Astfel un SMS care are o lungime mai mare de 160 de caractere, va fi trimis ca un singur SMS catre destinatar si va fi calculat ca mai multe SMS-uri separate de lungime 152 de caractere (denumite segmente), dupa urmatorul algoritm:

Astfel un SMS care are o lungime de 320 de caractere va fi considerat ca fiind 3 segmente SMS (3 = 320 / 152), primul segment SMS avand 152 caractere, al doilea segment avand 152 de caractere iar al treilea segment avand 16 caractere.

De ce un SMS are 160 de caractere iar un segment aferent unui SMS concatenat are 152 de caractere?

Un segment dintr-un concatenat are 152 de caractere, fata de dimensiunea standard a unui SMS simplu (160 de caractere) deoarece diferenta de 8 caractere este folosita de telefonul mobil si de sistemul de transmitere de SMS-uri pentru caractere de control necesare pentru concatenarea SMS-urilor mai lungi de 160 de caractere.

SMS-urile mai lungi de 160 de caractere, concatenate, sunt compatibile cu toate telefoanele?

Da, aproape 99% dintre telefoanele mobile de pe piata stiu sa primeasca si sa afiseze corect, ca un singur SMS mai lung de 160 de caractere, SMS-urile concatenate.

In continuare, SMS-urile simple vor avea 160 de caractere?

Da, SMS-urile simple vor avea aceeasi dimensiune maxima de 160 de caractere, limita standardului GSM. Algoritmul de mai sus se aplica doar SMS-urilor mai lungi de 160 de caractere care se doresc a fi trimise concatenate, dvs. avand optiunea de a alege sa le trimiteti in limita a 160 de caractere, concatenate (in parti de 152 de caractere) sau neconcatenate (in parti de 160 de caractere).

Cum activez / beneficiez de aceasta optiune?

Accesati contul dvs. iar apoi la sectiunea SMS Gateway > Configurare si setari alegeti optiunea “SMS-urile mai lungi de 160 de caractere se transmit ca mai multeSMS-uri concatenate (setare recomandata).” din sectiunea Setari SMS Gateway (partea de jos a paginii).

, , , ,

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea