Folosind serviciul Mail2SMS puteti sa configurati in cateva minute, complet online, alerte SMS despre starea serverului / serverelor dumneavoastra. Puteti astfel primi alerte prin SMS despre crearea, stergerea, modificarea, suspendarea conturilor de gazduire, adaugarea, stergerea domeniilor de Internet, potentiale aplicatii / script-uri care transmit e-mail-uri (risc de spam), verificari de integritate ale disk-urilor din sistem, verificari de integritate ale fisierelor (riscuri de securitate), verificari si raportari despre Kernel Version / Crash, IP-uri si DNS, situatia backupului zilnic, saptamanal, lunar (FTP sau local) si alte notificari generice emise de sistem.

Puteti astfel sa fiti alertat din timp, fara a monitoriza in permanenta o adresa de e-mail, despre una sau mai multe din problemele de mai sus care ar putea aparea, astfel incat sa limitati orice situatii neplacute.

Pasii pentru a configura Mail2SMS impreuna cu WHM /cPanel

Etapele pentru configurarea serverului dumneavoastra

1. Accesati panoul WHM al serverului dumneavoastra dedicat sau virtual cu contul dumneavoastra de Administrator (root).

2. In meniul Server Configuration, accesati optiunea Basic cPanel & WHM Setup

3. In tab-ul Contact Information la a doua optiune “Enter one or more cellular phone or pager (…)”, introducati un numar de telefon mobil pe care doriti sa primiti alertele, in forma 07XXYYYZZZ@smslink.ro, apoi apasati Save Changes.

4. In meniul Server Contacts, accesati optiunea Contact Manager

5. La grupul de optiuni Alert Contact Priority Assignment la optiunea Pager este recomandat sa setati Minimum Alert Priority ca High, pentru a primi alerte SMS doar pentru problemele importante, iar la Alert Destination se va afisa adresa definita la pasul 3.

6. La grupul de optiuni Alert Priority Assignment selectati prioritatea High (in contextul in care ati selectat pager-ul ca Minimum Alert Priority cu valoarea High) pentru pentru alertele pentru care doriti sa primiti si alerta SMS iar apoi apasati Save.

Etapele pentru configurarea serviciului Mail2SMS

1. Accesati www.smslink.ro si autentificati-va in contul dumneavoastra sau creati-va un cont nou, in cazul in care nu aveti in acest moment un cont.

2. In grupul de optiuni Mail2SMS, accesati optiunea Configurare serviciu.

3. La optiunea “Adauga adresa de e-mail acceptata”, introducati pe rand adresele de e-mail cu care serverul dvs. expediaza alertele, de regula aceastea fiind de forma cpanel@hostname si root@hostname, unde hostname este FQDN-ul serverului dvs. (exemplu: server.contoso.com) pe care il puteti identifica in WHM in meniul Networking Setup la optiunea Change Hostname. In campul Parola, setati o parola de minim 6 caractere, generica (nu va fi utilizata). Pastrati implicite toate celelalte optiuni, cu exceptia optiunii “Doresc sa primesc prin e-mail o confirmare de primire la fiecare SMS trimis”, pe care este recomandat sa o debifati. Apasati Adaugare e-mail.

4. In lista “Adrese de e-mail expeditoare acceptate” vor aparea noile adrese adaugate (cpanel@hostname si root@hostname). Accesati optiunea Editeaza disponibila in dreptul fiecarei adrese si realizati urmatoarele setari:

– Bifati optiunea “Ignora parola si senderul personalizat din campul subiect al e-mail-urilor transmise.”
– Bifati optiunea “Transmite si continutul subiectului in fata continutului e-mail-ului, separate prin virgula”
– Bifati optiunea “Eliminati caracterele […] din continutul e-mail-ului / SMS-ului”, lasand caracterele setate implicit

Pastrati restul setarilor implicite si apasati “Salveaza modificarile”.

5. La grupul de optiuni “Setari preprocesare e-mail-uri” realizati urmatoarele setari:

– Bifati optiunea “Randurile libere din e-mail vor fi eliminate si inlocuite cu un spatiu”
– Bifati optiunea “Doresc ca mesajele mai mari de 160 de caractere sa fie trunchiate automat.”

Apasati “Salveaza modificarile”

6. La grupul de optiuni “Notificari” care fac referire la notificarile rezultate in urma trimiterii SMS-ului (ex. confirmarea de primire) alegeti notificarile pe care doriti sa le primiti, cu recomandarea de a mentine la setarea de destinatie a notificarilor doar “Adresa de e-mail utilizata la inregistrare, (…).”

Felicitari, solutia dvs. este complet configurata.

Costuri si implicatii financiare: Pentru utilizarea acestei solutii nu exista nici un fel de abonamente lunare sau costuri initiale. Singurul cost este reprezentat de pachetul de SMS-uri pe care va trebui sa il achizitionati la inceput, in functie de estimarea trimiterilor pe care le veti face (pachet pe care il puteti suplimenta in orice moment). Pachetul minim este de 100 SMS-uri (4.9 EUR + TVA sau 0.049 EUR / SMS, pentru primul prag de volum intre 100 – 1000 SMS-uri achizitionate / luna). Detalii complete despre Mail2SMS si despre pragurile de tarife.

Plata se poate face prin Ordin de Plata sau carduri de credit / debit Visa, Mastercard, JCB, Dinners sau BRD Mobilis, urmand pasii de la sectiunea Cumparati / Mariti soldul contului, dupa ce v-ati autentificat in contul dvs.

Pentru orice informatii suplimentare, intrebari, suport tehnic sau comercial, ne puteti contacta zilnic, prin e-mail la office@smslink.ro sau la numerele de telefon disponibile aici.

 

, , , , , , , , , , , , ,

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea