Contact SMSLink
Autentificare
Pentru a putea crea campanii de SMS Marketing, 2-Way SMS, a accesa Mail to SMS, SMS Gateway, SMS Alerts sau SMS Connectors trebuie sa va autentificati.
Nume de utilizator sau e-mail
Parola
Creati un cont de utilizator
Ati uitat parola?
Program de parteneriat
Reprezentati o companie care activeaza in domeniile marketing si publicitate, reprezentati un integrator de solutii IT&C sau sunteti consultant in aceste domenii? Beneficiati de avantajele acestui program de parteneriat pentru a putea propune solutia SMSLink clientilor dvs. (inclusiv white-label). Aflati mai multe
Solutii SMS personalizate
Aveti nevoie de o solutie pentru SMS marketing, campanii SMS, notificari SMS sau mobile advertising personalizata? Echipa noastra tehnica si comerciala va sta la dispozitie pentru a identifica specificatiile solutiei tehnice optime pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse. Contactati-ne

Prin pasiune pentru tehnologie si clienti multumiti, suntem singurul furnizor de servicii SMS din Romania prezent in clasamentul Deloitte Technology Fast 50.

Despre SMSLink

Aflati mai multe

Lungimea SMS-urilor si setul de caractere standard pentru SMS

SMS-urile pot sa contina maxim 160 de caractere pentru a putea fi transmise si tarifate ca un singur SMS.

SMS-urile care depasesc 160 de caractere, se transmit ca SMS-uri concatenate, compuse din mai multe SMS-uri segment, fiecare SMS segment avand maxim 152 de caractere, diferenta de 8 caractere fiind necesare pentru concatenarea SMS-urilor segment, utilizatorul de telefonie mobila primind pe telefon un singur SMS a carui lungime depaseste 160 de caractere. SMS-urile concatenate se tarifeaza ca SMS-uri multiple, in functie de numarul de SMS-uri segment din care sunt compuse si sunt afisate pe telefon ca un singur SMS lung (deci nu ca mai multe SMS-uri).

Lungimea de maxim 160 de caractere pentru un SMS stabilita de standardul pentru serviciile SMS elaborat de ETSI (European Telecommunications Standards Institute), in documentul Digital cellular telecommunications system (Phase 2+); Technical realization of the Short Message Service (SMS) Point-to-Point (PP) si specificatiile setului de caractere GSM 7-bit IA-5, adica setul de caractere standard pentru SMS, fiind in acest mod implementat de catre toti operatorii de telefonie mobila.

Rationamentul lungimii maxime a unui SMS de 160 de caractere, folosind setul de caractere GSM 7-bit IA-5, este dat de faptul ca lungimea maxima a unui SMS este de 140 bytes (octeti), adica 1120 bits. Avand in vedere ca utilizand setul de caractere GSM 7-bit IA-5, fiecare caracter este reprezentat pe 7-bit, lungimea in caractere se calculeaza folosind formula 1120 bits (lungimea maxima a unui SMS in bits) / 7-bit (reprezentarea pe bits a unui caracter) = 160 de caractere.

SMSLink accepta caracterele definite de setul de caractere GSM 7-bit IA-5, denumit si GSM 7-bit encoding (IA5) (data coding 0), acesta fiind si setul de caractere suportat de toti operatorii de telefonie mobila si de telefoanele mobile (atat variantele noi cat si cele mai vechi modele).

Pentru o compatibilitate cat mai ridicata cu toate telefoanele mobile, inclusiv modelele mai vechi, va recomandam ca atunci cand transmiteti SMS-uri concatenate, sa va incadrati in maxim 4 SMS-uri segment, adica 608 caractere.

Setul de caractere standard pentru SMS (GSM 7-bit IA-5 (data coding 0))

Tabela de caractere GSM 7-bit IA-5 si tabela extinsa de caractere GSM 7-bit IA-5 definesc caracterele care pot fi utilizate in textul SMS-urilor. Raportat la cele 2 tabele de caractere, este important de precizat ca pentru SMS-urile transmise prin SMS Gateway (HTTP), SMS Gateway (SOAP), SMS Gateway (JSON) si SMS Gateway (BULK) caracterele [ ] { } | ~ ^ " ` CR (Carriage Return) si LF (Line Feed) vor ocupa spatiul a doua caractere, iar folosind SMS Gateway (SMPP) caracterele [ ] { } | ~ si ^ vor ocupa spatiul a doua caractere.

Tabela GSM 7-bit encoding (IA5) (data coding 0):

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
0 @ £ $ ¥ è é ù ì ò ç LF ø ø CR å å
1 δ _ φ γ λ ω π ψ σ θ ξ ESC æ æ ß é
2 SP ! " # $ % & ' ( ) * + , - . /
3 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 : ; < = > ?
4 ¡ A B C D E F G H I J K L M N O
5 P Q R S T U V W X Y Z ä ö ñ ü §
6 ¿ a b c d e f g h i j k l m n o
7 p q r s t u v w x y z ä ö ñ ü à

Tabela extinsa GSM 7-bit encoding (IA5) (data coding 0):

14 28 29 2f 3c 3d 3e 0a 40 65
1b ^ { } [ ~ ] FF | €

Deoarece anumite caractere speciale pot sa nu fie acceptate de catre operatorii de telefonie mobila, va recomandam sa testati caracterele pe care intentionati sa le utilizati sau daca aveti neclaritati sa ne contactati pentru a va furniza mai multe informatii.

Setari relevante privind optimizarea consumului de caractere

Optional, serviciul SMS Gateway SMS Gateway (HTTP), SMS Gateway (SOAP), SMS Gateway (JSON) si SMS Gateway (BULK), va permite sa activati o serie de setari referitoare la procesarea textului SMS-ului din pagina SMS Gateway > Configurare si setari > Editare / Setari avansate, sectiunea "Setari referitoare la procesarea textului SMS-ului pentru SMS Gateway", si anume:

(1) Inlocuire automata in momentul procesarii SMS-ului a caracterelor de sfarsit de rand din (Carriage Return, Line Feed) in (Line Feed) din textul SMS-ului.

(2) Inlocuire automata in momentul procesarii SMS-ului a tuturor spatiilor multiple cu un singur spatiu si eliminarea automata a spatiilor de la inceputul sfarsitul textului SMS-ului.

Inregistrati-va si testati gratuit toate serviciile SMSLink

Transmiteti campanii SMS marketing sau integrati notificarile SMS in site-ul dvs. prin SMS Gateway sau Mail to SMS.

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea